Heren Hockeyclub Horst verslaan Maastricht in doelpuntrijke wedstrijd

ma 8 apr, 14:04 Hockey
Afbeelding

De heren van Hockeyclub Horst traden op zondag 7 april in eigen huis aan tegen Maastricht. Het in groten getale toegestroomde publiek zag een enerverende en doelpuntrijke wedstrijd waarin Horst uiteindelijk met 4-3 zegevierde.

Na het eerste fluitsignaal was meteen te merken dat beide teams er vol voor gingen. Het eerste kwart ging het spel over en weer, maar dit zorgde er niet voor dat de brilstand van het scorebord verdween. Dat gebeurde pas tijdens het tweede kwart, toen Maastricht de score opende: 0-1. Het antwoord van Horst bleef niet lang uit: Max benutte een strafcorner.

Na rust gingen beide teams met verse energie voor de winst. Maastricht zette veel druk, maar het was Horst dat via Max na een mooie crosspass van Sander de stand op 2-1 bracht. Ditmaal antwoordde Maastricht meteen uit een strafcorner: 2-2. Door een strafbal kwamen de gasten zelfs op 2-3. Aan het einde van het derde kwart kwam de stand weer in evenwicht toen Max scoorde uit een strafcorner en zijn hattrick compleet maakte. Beide teams waren erop gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Uiteindelijk was het Floris die vijf minuten voor tijd een strafcorner benutte en de eindstand van 4-3 op het scorebord bracht.

Tekst: HC Horst