Heren Hockeyclub Horst verliezen in Arnhem

14 nov 2023, 14:04 Hockey

Het eerste herenteam van Hockeyclub Horst verloor zondag in een uitwedstrijd met 2-5 van HCM. De Arnhemmers trokken met 2-5 aan het langste einde.

Na het eerste fluitsignaal schoot de nummer 2 van de competitie, HCM Arnhem, goed uit de startblokken. Zonder de bal ook maar een seconde af te geven wist Arnhem de eerste goal binnen te prikken. Hierna toonde Horst veel veerkracht. De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer. In het tweede kwart van de eerste helft viel plots de gelijkmaker voor de mannen in het geel door Skip Slaats, die alert de rebound van een strafcorner binnentikte.

In het tweede hoofdstuk van de wedstrijd waren beide teams erop gebrand de wedstrijd over de streep te trekken. Dit viel duidelijk te zien aan de energieke duels die plaatsvonden. Na weer veel kansen voor beide teams viel uiteindelijk de 2-1 in het doel van Horst. Hierna maakte Arnhem door een knappe solo de 3-1. Horst moest in het laatste kwart alles uit de kast trekken om nog een punt mee naar huis te nemen. Het schoot uit de startblokken. Arnhem werd flink opgejaagd op eigen helft met als beloning de aansluitingstreffer. Horst bleef aanvallen totdat Arnhem in korte tijd knap twee strafcorners versierde die allebei verdwenen in het Horster net. Met luttele minuten op de klok was de opdracht vervolgens te groot voor de mannen in geel.

Tekst: HC Horst