Hockeyheren Horst verliezen in doelpuntrijk duel van Wijchen

ma 11 mrt, 13:40 Hockey
Afbeelding

De heren van Hockeyclub Horst namen het zondag 10 maart op tegen het Gelderse Wijchen. De nummers acht en negen van de ranglijst maakten er een enerverende en doelpuntrijke wedstrijd van, die de mannen uit Wijchen uiteindelijk met 3-5 in hun voordeel beslisten.

In de eerste helft startte Wijchen beter. Na kansen op een voorsprong voor beide teams, was het Wijchen dat een strafcorner omzette in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Enkele minuten later tekende Evert Janssen de gelijkmaker aan door met een fraaie backhand de keeper van Wijchen te omzeilen. Horst kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker: Wijchen wist de Horster defensie nog tweemaal te doorbreken, met als gevolg een 1-3 ruststand.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor Horst dat gevaarlijker werd en de druk op het doel van Wijchen opvoerde. Na enkele corners nam Max Smedts de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Er volgden vele kansen en het vertrouwen in een gelijkmaker groeide. Maar helaas voor Horst scoorde Wijchen de 2-4. Een Horster slotoffensief mocht vervolgens niet meer baten. Na weer een doelpunt van Evert Janssen scoorden de mannen uit Wijchen de 3-5 middels een strafbal.

Tekst: HC Horst