Verkiezingen

do 9 mrt., 10:26 Politiek
Afbeelding

Het is bijna weer zo ver en dan kan iedereen weer naar de stembus. Een mooie tijd, maar ook een tijd waarin er veel binnen het politieke landschap gebeurt. 

Waar ik mij aan stoor, is het woord polarisatie. Je ziet dat deze bewoording veelal gebruikt wordt als iemand een andere visie en of mening heeft dan de gevestigde orde, maar is dat zo eerlijk? Kijk naar de windturbines waar Horst aan de Maas volop mee bezig is. Iedereen geeft aan dat deze zo ontzettend nodig zijn, maar we zien steeds meer voorbij komen dat deze helemaal niet zo goed voor onze gezondheid en duurzaam zijn. Waarom mag je deze feiten dan niet benoemen zonder dat dit polarisatie genoemd word? Is het angst voor het vernieuwen van het politieke landschap? 

Statushouders krijgen in onze gemeente voorrang op een sociale huurwoning. Wij zijn van mening dat iedereen gelijk is en dat we iedereen gelijk moeten behandelen. Is dit polarisatie? Of is dit hoe het zou moeten zijn? Vrijheid van meningsuiting vinden wij ontzettend belangrijk. Wat mij betreft zouden we het woord polarisatie niet moeten benoemen als iemand een andere mening heeft, want ook die mening kan gebaseerd zijn op feiten. Mooi dat er nu landelijk een campagne is over polarisatie, inmiddels ben ik allergisch voor dit woord. Ik vind het mooi dat de raad in Horst aan de Maas divers is, dat is hoe de kiezer gekozen heeft en waar wij als raad een weg in moeten vinden. In het belang van Horst aan de Maas.

Imke Emons, BVNL Horst aan de Maas