Veer moge weer

2 feb 2023, 11:42 Politiek
Afbeelding

Carnaval staat weer voor de deur en dat betekent geschminkte gezichten, mooie pakjes, polonaises door de zaal, een drankje in de hand, muziek en veel gezelligheid. Dit is weer de eerste, echte normale carnaval na corona, waar alle feestelijkheden als vanouds gevierd kunnen worden. 

Overal zijn weer nieuwe prinsen uitgekomen en we mogen weer met zijn allen binnen carnavallen. Ook wij van Perspectief zijn blij dat alles weer als vanouds door kan gaan. Jong en oud komen samen om feest te vieren. Laten we 2023 gebruiken om met onze jeugd een gezellige carnaval neer te zetten. Perspectief streeft naar een hartelijke gemeenschap, waarin we respect hebben voor elkaar. We werken aan bewustwording van de ervaringen van verschillende mensen met eigen perspectieven en op feesten als deze komen we elkaar op een andere manier tegen. Zo is carnaval een uitgelezen kans om vooroordelen los te laten, niet te denken in ‘wij en zij’, en vooral samen eropuit te gaan. Laten we deze carnaval dan ook aangrijpen om samen met de jeugd een fijne en gezellige tijd te hebben.

Carnaval is een feest waarbij we het normaal even laten varen, onszelf niet te serieus nemen en we samen plezier kunnen maken. Wij hopen dat we er dit jaar samen een feest van kunnen maken, waar we alleen goede herinneringen aan overhouden.

Judith Mooren, burgerraadslid

Perspectief Horst aan de Maas