18, en dan?

8 feb 2023, 14:05 Politiek
Afbeelding

Veel jongeren kijken uit naar hun 18e verjaardag. Ineens zijn ze volwassen. Voor de wet althans, welteverstaan. Ze mogen een rijbewijs gaan halen en misschien zit er zelfs een klein autootje aan te komen. Een superbelangrijke verjaardag dus. 

Maar voor veel jongeren is hun 18e verjaardag echter ook een schrikbeeld. Jongeren die zorg krijgen, kunnen van de ene op de andere dag zonder hulp komen te zitten. Het kan zelfs zo zijn dat iemand 18 wordt en ineens ergens anders moet gaan wonen, en dat ook nog eens zelf moet gaan regelen. Er wordt van hen verwacht dat ze het nu zelf kunnen regelen, maar veel jongeren kunnen dat nog helemaal niet. Daar komt mijn droom van een kantoor met ervaringsdeskundigen om de hoek kijken. Een plek waar die jongere dan heen kan gaan om te vragen wat nu? Hoe kan ik zorg blijven krijgen en help, waar kan ik wonen?

Pleegouders hebben de mogelijkheid om bij de Gemeente verlenging aan te vragen tot maximaal de 23e verjaardag van hun pleegkind, maar veel pleegouders weten dit helemaal niet. Ook hier helpt dat kantoor mensen wegwijs te maken in de wet- en regelgeving. Ik zou dan ook heel graag een team mensen om mij heen verzamelen die elk hun eigen ervaring hebben en de inwoners van Horst aan de Maas kunnen helpen bij hun zoektocht naar de juiste hulp. Meld je aan via info@perspectiefhadm.nl gericht aan Anita de Blok, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Anita de Blok

Perspectief Horst aan de Maas