Hovoc Dames 1 wint overtuigend van Ledûb Dames 2

1 nov 2023, 12:01 Volleybal
Afbeelding

De dames van Hovoc ontmoetten zaterdag 28 oktober in de eigen Dendron Sporthal Ledûb Dames 2. De Horster dames wonnen overtuigend met 4-0. Door dit resultaat bezet het team momenteel de tweede plek in de tweede divisie.

De wedstrijd begon met een punt voor Hovoc, dat de sfeer meteen goed te pakken had. De meiden probeerden op voorsprong te komen, maar het ging deze set vrij gelijk op. Hovoc had het idee dat het deze set gemakkelijk ging binnenslepen, maar de set verliep wel degelijk spannend. Uiteindelijk won Hovoc met 25-21.

Hovoc sprak voor de tweede set af dat de puntjes op de i zouden worden gezet en dat er geen onnodige ballen meer op de grond zouden vallen. In het begin van de set waren de teams aan elkaar gewaagd, maar vanaf 4-4 bouwden de Horster dames een flinke voorsprong op. Die bleef vervolgens behouden, zodat de set eindigde in 25-14 voor Hovoc.

Echt goed aan het volleyballen was Hovoc niet, maar enthousiasme, sfeer en zelfverzekerdheid waren wel aanwezig bij de dames. Dit maakte dat er toch punten werden gescoord en er geen enkel moment sprake was van twijfel in het veld. Zo kwamen de dames in de derde set met 7-10 achter, maar wisten ze deze set desondanks winnend af te sluiten met een overtuigende stand van 25-17. Ook de laatste set werd eenvoudig gewonnen, deze keer met 25-16. Hovoc won hierdoor de wedstrijd met 4-0. Het hoge niveau van eerdere wedstrijden werd niet gehaald, maar evengoed werden de winst en de vijf punten binnengesleept.

Tekst: Hovoc