Hovoc Dames 1 verliest topper tegen Hajraa

11 okt 2023, 15:07 Volleybal

Hovoc Dames 1 speelde zaterdag 7 oktober thuis tegen de studentes van Hajraa Dames 1. De topper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst eindigde in een 1-3 overwinning voor de dames uit Eindhoven.

Met stabiliteit, teamspirit en servicedruk begonnen de Horster dames vol enthousiasme aan de eerste set. Het ging gelijk op. Hovoc bleef geconcentreerd, was scherp en haalde elke bal van de grond. Punten werden uitbundig gevierd en iedereen was erop gebrand deze set te winnen. Dit lukte met een stand van 25-23.

Hovoc wist dat als Hajraa een vinger kreeg, het een hand zou nemen. De eerste Horster punten in de tweede set kwamen gemakkelijk binnen, maar daarna boden de tegenstanders flinke weerstand. Al snel keken de dames van Hovoc tegen een achterstand aan. Ze haalden alles uit de kast, en bij een stand van 16-17 leek het te lukken om de leiding te nemen. Maar Hajraa was niet van plan de set uit handen te geven en won met 19-25.

De derde set begon stroef voor Hovoc. De service van de tegenstander was lastig onder controle te krijgen en het team miste vuur. Bij een stand van 12-22 leek de set beslist, maar de teamspirit van Hovoc keerde terug. Toch was dit niet genoeg, het verloor met 18-25. De vierde set startte Hovoc met goede moed. Er was enthousiasme zichtbaar en het leek goed te gaan. Maar de tegenstander bleef sterk spelen en de dames uit Horst konden niet meer alle ballen scoren. Door enkele slordigheden liep de tegenstander uit. Een time-out bracht wat rust, maar niet genoeg om Hajraa’s servicedruk te breken.

Met 16-25 in deze set was de wedstrijd voorbij.

Tekst: Hovoc