Perspectief wankelt: na Lenssen ook Rozendaal en De Blok weg

23 mei 2023, 09:01 Algemeen
Afbeelding

Nadat eerder deze maand fractievoorzitter Thijs Lenssen vanwege gezondheidsredenen besloot om tijdelijk terug te treden als raadslid van Perspectief Horst aan de Maas, stappen raadsleden Nathalie Rozendaal en Anita de Blok nu op.

Het lijkt te rommelen binnen Perspectief - dat met drie zetels vertegenwoordigd was in de Horster gemeenteraad - nu ook raadslid Nathalie Rozendaal afscheid neemt van de partij. De overgebleven fractie wordt nu gevormd door Ton Wismans uit Sevenum, die Thijs Lenssen vervangt als raadslid, en Hilde Spreeuwenberg uit Broekhuizenvorst. Het opstappen en verdergaan als eenmansfractie is voor Rozendaal is een zorgvuldige afweging geweest, zo laat ze weten. Ze voelt zich niet langer op haar plek binnen Perspectief.

Geen andere oplossing

‘Om trouw te kunnen blijven aan haarzelf en haar morele kompas’, ziet ze geen andere oplossing dan afscheid te nemen van de partij. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 was Rozendaal goed voor 206 voorkeursstemmen. Een hernieuwde samenwerking met Perspectief sluit in de toekomst niet helemaal uit. Wat Rozendaal betreft zijn er ‘tijdens toekomstige raadsvergaderingen, ook in deze nieuwe vorm, mogelijkheden om samen te werken en het goede te doen voor alle inwoners en ondernemers in Horst aan de Maas.’

De Blok

Rozendaal neemt burgerraadslid Anita de Blok, voorheen ook actief voor Perspectief, in haar kielzog mee. Zij sluit zich bij de nieuwe eenmansfractie aan. Vanuit Perspectief reageert Hilde Spreeuwenberg op het vertrek: “Ik wil Thijs en Nathalie bedanken voor het afgelopen jaar. Ik blijf, samen met Ton, me met hetzelfde enthousiasme namens Perspectief inzetten voor de inwoners van Horst aan de Maas.”