Na 20.00 uur uitsluitend bezoekers van 18 jaar en ouder in café tijdens Horster carnaval

15 feb 2023, 12:36 Algemeen
Afbeelding

Carnaval gaat vrijdag 17 februari van start. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen inzake het alcoholbeleid, laten de Horster carnavalscafés vanaf vrijdag na 20.00 uur uitsluitend bezoekers toe van 18 jaar en ouder. 

De horeca heeft hiertoe besloten op grond van overheidsmaatregelen die al meer dan tien jaar van kracht zijn. Het is bijna onmogelijk gebleken om hierop goed te controleren en handhaven tijdens carnaval. Onder begeleiding van ouders zijn bezoekers onder 18 jaar uiteraard wel welkom. 

Jeugdcarnaval

De jeugd vanaf 16 jaar kan de hele carnaval terecht bij Taste aan het Wilhelminaplein, ook na 20.00 uur. Voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar organiseren NIXX 12-15 en Jeugdcarnaval in samenwerking met BreakOut op zondag 19 februari ook een carnavalsavond. Deze vindt plaats in de Break Out. De toegang is gratis. 

Vorig jaar op carnavalsmaandag werd heel Horst opgeschrikt door een vorm van zinloos geweld waarbij Guus Janssen kwam te overlijden. Daar wordt dit jaar op carnavalsmaandag bij stilgestaan. In alle Horster horecagelegenheden worden om 19.40 uur enkele favoriete carnavalsnummers van Guus gedraaid.

Dinsdagavond ziet de afsluiting van carnaval er anders uit dan anders. Vanaf 22.00 uur komt er onder de klanken van dj Guido een einde aan de carnavalsactiviteiten van D’n Dreumel en van het Jeugdcarnaval. De horeca sluit om 23.00 uur haar deuren (alleen zaal Taste blijft open). Het carnavalsseizoen wordt dinsdag op een ludieke manier afgesloten.