Melderslo boekt belangrijke overwinning

ma 15 mei, 10:51 Voetbal
Afbeelding

SV Melderslo boekte zondag 14 mei op bezoek bij Brevendia een belangrijke 1-3 overwinning. Melderslo klimt hierdoor naar plek negen. Met nog twee spannende wedstrijden voor de boeg gaat het op zoek naar de laatste belangrijke punten.

In Stramproy keek Melderslo na amper drie minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Melderslo liet zich echter niet uit het veld slaan, stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Stan van de Pas raakte in de 6e minuut de deklat na een kopbal. In de 11e minuut viel alsnog de gelijkmaker toen Bart Theeuwen een vrije trap van Luc van Kuijck onberispelijk binnen kopte. Melderslo bleef de bovenliggende partij maar tot grote kansen kwam het niet.

Ook na rust was Melderslo de betere ploeg. Het streed voor elke meter. Bart Verheijen scoorde in de 50e minuut de belangrijke 1-2. Na een uur spelen tekende de de onvermoeibare Stijn Spreeuwenberg voor de bevrijdende 1-3. Melderslo kreeg daarna nog een paar grote kansen maar de 1-4 bleef uit. Brevendia gooide er een alles of niets offensief uit. Dit leidde tot twee grote kansen, maar de 17-jarige Koen Driessen behoedde zijn ploeg met twee geweldige reddingen voor een spannend slot.

Tekst: SV Melderslo