Verlies voor Oxalis 1, kampioenschap voor E1 en A1

7 jun 2023, 11:10 Algemeen
Afbeelding

De dames van Oxalis verloren zondag 4 juni hun laatste competitiewedstrijd. Ze eindigden daardoor als vierde. Bij de jeugd daarentegen sleepten twee teams het kampioenschap in de wacht.

Het G-team mocht de wedstrijd van Oxalis 1 tegen Klick ‘15/JES 1 openen met een doorloopbal voor elke speler. Het enthousiasme en fanatisme spatte er vanaf. De dames van Oxalis openden de wedstrijd daarna sterk: al snel stond de 1-0 op het scorebord. Hoewel Oxalis deze voorsprong gedurende de eerste helft lange tijd behield, bleef Klick‘15/JES 1 aansluiting houden. In de tweede helft was het Klick ‘15/JES dat de korf wist te vinden. Het breidde zijn voorsprong uit naar 6-9. Oxalis bleef moeite houden om de kansen af te maken. In de laatste minuut wist het nog op 9-10 te komen, maar het lukte niet meer om de gelijkmaker te scoren. Oxalis eindigde door deze uitslag tijdens de buitencompetitie op een vierde plek in de Overgangsklasse.

Bij de jeugdafdeling van Oxalis vielen intussen twee kampioenschappen te vieren. De E1 behaalde opnieuw het kampioenschap door ook de laatste wedstrijd tegen Peelkorf E2 te winnen met 2-5. Met hun weergaloze spel bewezen Guus, Lizzy, Lise, Isa, Isa, Sofie, Liza en Fleur voor de derde keer dit seizoen echte kampioenen te zijn.

A1 wist zijn kampioenschap veilig te stellen na een spannende strijd. Ondanks een 5-5 gelijkspel behaalde dit team toch genoeg punten om zijn positie als nummer 1 op de ranglijst te behouden.

Tekst: SV Oxalis