Korfbalsters Melderslo A1 tweede van Nederland

11 apr 2023, 14:54 Algemeen
Afbeelding

Het is SV Melderslo A1 niet gelukt om de zaalfinale voor A-jeugd te winnen. In een volle Maaspoort in Den Bosch bleek De Korfrakkers A1 zaterdag 8 april een maatje te groot: de ploeg uit Erp won met 23-7.

In de beginfase van de wedstrijd wist SV Melderslo nog goed weerstand te bieden tegen De Korfrakkers, het team dat in de reguliere competitie met kop en schouders boven de rest uitstak. Na een kwartier spelen stond een stand van 7-5 in het voordeel van het team uit Erp op het scorebord. Nog in de eerste helft liep De Korfrakkers al verder weg. Bij rust was de stand 12-5. Na de thee probeerde SV Melderslo nog wel wat terug te doen, maar het bleek niet opgewassen tegen het snelle en volwassen spel van de tegenstander. Na het laaste fluitsignaal, en een eindstand van 23-7, moest SV Melderslo genoegen nemen met de zilveren medaille.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een team van SV Melderslo in de dameskorfbal zaalfinale stond.

Tekst: SV Melderslo