SV Melderslo A1 schrijft geschiedenis en gaat naar zaalfinale

3 apr 2023, 16:39 Algemeen

De korfbalsters van SV Melderslo A1 schreven zaterdag 1 april geschiedenis. In de halve finale voor het landskampioenschap versloegen ze in sporthal De Berkel in Horst Altior A1. Daardoor mag SV Melderslo zich op gaan maken voor de dameskorfbal zaalfinale in Den Bosch op zaterdag 8 april.

SV Melderslo begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Hoewel de ploeg vanaf het begin goede kansen kreeg, zaten er ook veel slordigheidjes in het spel. Altior daarentegen was scherp in de beginfase, waardoor SV Melderslo al snel tegen een 1-5 achterstand aan keek. Na een time-out herpakte het team zich en kwam het terug tot 5-5. Voor rust lukte het niet om verder uit te lopen. Bij een stand van 7-7 werd er gerust. In de tweede helft groeide SV Melderslo steeds meer in de wedstrijd, maar ook de ploeg uit Heeswijk-Dinther bleef de korf regelmatig raken. Pas halverwege de tweede helft bewerkstelligde SV Melderslo voor het eerst een gat van twee doelpunten. Vanaf dat moment werd de voorsprong niet meer weggegeven. Bij een eindstand van 16-11 kon het feest beginnen.

SV Melderslo treedt nu op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Den Bosch aan tegen De Korfrakkers uit Erp. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Kijk voor informatie over de ticketverkoop op www.svmelderslo.nl

Tekst: SV Melderslo