Synthese: veel Nederlanders lopen zorgtoeslag mis

24 aug 2023, 09:49 Algemeen
Afbeelding

Eén op de tien mensen heeft recht op zorgtoeslag, maar vraagt deze niet aan. Het STeunAdviesPunt (STAP) van Synthese in Horst helpt gratis bij het aanvragen van toeslagen.

Bij zo’n 20.000 Nederlanders viel onlangs een brief op de mat dat ze mogelijk zorgtoeslag mislopen. Deze kan nog tot 1 september met terugwerkende kracht worden aangevraagd over 2022. Of je recht hebt op zorgtoeslag, is afhankelijk van het inkomen. Hoe hoger het loon, hoe minder toeslag je krijgt. Vanaf een bepaald inkomen wordt er helemaal geen toeslag meer toegekend. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, ligt de inkomensgrens op 38.520 euro per jaar. Wanneer het jaarinkomen hoger is, vervalt het recht op zorgtoeslag. Wanneer je een toeslagpartner hebt, ligt de grens op 48.224 euro aan gezamenlijk inkomen op jaarbasis.

Het aanvragen van een toeslag kan, na inloggen met je DigiD, op www.mijnstoeslagen.nl Op de website van de belastingdienst kan tevens een proefberekening worden gemaakt. 

Hulp synthese

Heb je liever deskundige hulp bij het aanvragen van bijvoorbeeld zorgtoeslag? Dat kan bij STAP van Synthese in Horst. Zij helpen gratis bij het aanvragen van een toeslag. De medewerkers van STAP zijn bereikbaar via 077 39 78 500 of stap@synthese.nl