Bouwplannen Dichterbij uitgesteld na rechtsgang buurtbewoners

28 mrt 2023, 12:11 Algemeen
Afbeelding

Het gaat nog eventjes duren voor de eerste schop aan de Deken Creemersstraat in Horst in de grond gaat. Buurtbewoners zijn naar de rechter gestapt in een uiterste poging de bouw van het nieuwe woonzorgcomplex van Dichterbij tegen te houden.


Al met al gaat de rechtsgang van buurtbewoners voor nogal wat uitstel zorgen, zo is de verwachting. In een nieuwsbrief geeft de zorginstelling aan dat het de uitspraken af gaat wachten, vooraleer er gestart wordt met het aanvragen van de benodigde omgevingsvergunning. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij qua uitstel, want ook op de omgevingsvergunning kunnen zienswijzen ingediend worden. Op dit moment kan de zorginstelling nog niet zeggen of de beoogde bewoners van de nieuwe zorglocatie last gaan krijgen van het uitstellen van de bouw.

Zorgen

In een eerder stadium werd al duidelijk dat buurtbewoners nogal wat zorgen hebben over de nieuw te bouwen zorglocatie op het voormalig terrein van Mikado. Onder andere de hoogte van de gebouwen en de te verwachten verkeersproblematiek baart hen de nodige zorgen.