Flinke donatie voor kliniek van Nathasja van Leeuwen in Tanzania

18 apr 2023, 11:31 Algemeen
Afbeelding

Een artikel in HALLO Horst aan de Maas over Nathasja van Leeuwen, die werd geboren in Melderslo maar inmiddels in Kagondo (Tanzania) woont, waarin ze vertelt over haar plannen om een eigen kliniek in het Afrikaanse land te beginnen, heeft geleid tot een flinke donatie.

Onder de naam Leona Maternity Clinic bouwen Nathasja en haar verloofde Leo aan een moeder-kind kliniek. Het artikel over Nathasja en haar droom, dat in februari in HALLO Horst aan de Maas verscheen, vormde de aanleiding voor stichting Projectmatige Charitas (PMC) uit Grubbenvorst om een flinke donatie te doen aan het initiatief. De stichting schonk 15.000 euro. Het bedrag kwam vanuit de winst van de Winkel van Sinkel in Grubbenvorst en de inzameling van oud papier. Met die verdiensten kan PMC kleinschalige ontwikkelingsprojecten in derde wereldlanden ondersteunen.

Sandra van Leeuwen

De kliniek van Nathasja past perfect binnen de doelstellingen van PMC. De cheque met het bijbehorende bedrag werd namens PMC overhandigd door Thijs Marcellis en José Snijders en in de Winkel van Sinkel in ontvangst genomen door Sandra van Leeuwen. Sandra is de zus van Nathasja en heeft hier in Nederland een stichting opgericht om middelen voor de Leona Maternity Clinic in te zamelen. Op de website leonamaternityclinic.com is meer te lezen over het werk van Nathasja en haar zus.