Asperges in het zonnetje in De Locht

wo 24 apr, 12:30 Cultuur
Afbeelding

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Overal in Noord-Limburg – het belangrijkste productiegebied van asperges – is het witte goud verkrijgbaar. Openluchtmuseum De Locht in Melderslo houdt op zondag 28 april zijn jaarlijkse Aspergedag. Op deze dag zet het museum asperges in het zonnetje.

Vanaf 11.00 uur vertelt de heer Camps in het Aspergepaviljoen het verhaal van de 3,11 meter lange asperge die ter plekke te zien is. Om 13.30 uur heet de directeur van De Locht hoog bezoek uit Walbeck (Duitsland) welkom: de Spargelprinzessin, de Granadier en Angela Habraken, de voormalige Aspergekoningin die twee jaar geleden haar prachtige jurk aan het museum schonk. Deze jurk is ook zondag te bezichtigen in het Aspergepaviljoen.

Veilingklok

Om 11.00 en 15.00 uur draait de veilingklok en is asperges te koop. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen zelf een aspergebord beschilderen. Bij de horeca zijn aspergesoep en bijzondere aspergehapjes verkrijgbaar.

Verder tonen ambachtslieden op verschillende plekken in het museum hun vakmanschap. Van 13.30 tot 16.00 uur klinkt livemuziek van zangduo Ari-Ja.