Boerenbonte Kidsparty bij De Locht

wo 17 apr, 09:31 Cultuur
Afbeelding

Scouting Limburg, Jong Nederland Limburg en IVN Natuureducatie organiseerden zaterdag 13 en zondag 14 april de elfde editie van de KidsParty. Dit gebeurde op locatie bij openluchtmuseum De Locht in Melderslo.

Aansluitend op het thema van De Locht en op het feit dat het om de elfde editie ging (dus carnaval), werd een Boerenbonte Boerenbruiloft georganiseerd. Hieraan namen ruim 1.600 kinderen deel. Gedurende de dag ontdekten de kinderen door spellen en creatieve activiteiten wie er in het onecht gingen trouwen en werden de cadeaus voor het boerenbruidspaar bij elkaar gespaard.

Openluchtmuseum De Locht was voor de tweede keer gastlocatie van de KidsParty. Het museum is een uitgelezen plek om kinderen het plattelandsleven van vroeger, nu en de toekomst te laten beleven. Zo werden er afgelopen weekend oudhollandse en zelfs middeleeuwse spellen gespeeld, mochten kinderen de smid, de stoker en de bakker meehelpen en vonden verkleedpartijen met kleding van vroeger plaats. De diverse bezigheden werden door de organiserende verenigingen aangevuld met natuur-, educatieve en creatieve activiteiten. Door deelname aan de spellen en activiteiten spaarden de kinderen cadeaus bij elkaar voor het boerenbruidspaar. Aan het einde van de dag vond de Boerenbonte Boerenbruiloft plaats op het Lochtveld.

Doel van de jaarlijkse Kidsparty is om kinderen uit Limburg en daarbuiten een onvergetelijke dag te laten beleven; een dag vol doedingen, spel, creativiteit en bijzondere ontmoetingen.