Flink! Jeugdtoneel On Tour in De Locht

wo 20 mrt, 12:31 Cultuur
Afbeelding

Het allerlaatste voorstellingsweekend van Flink! staat zaterdag 23 en zondag 24 maart voor de deur. Na dit voorstellingsweekend, dat plaatsvindt in Openluchtmuseum De Locht in Melderslo, gaat het doek echt vallen voor Flink!.

Opgevoerd worden ‘Niets is wat het lijkt…’ en ‘Zo gaat dat dus…’. Het verhaal van ‘Niets is wat het lijkt’, dat wordt gespeeld door de jongste groep (8 tot 12 jaar), begint op een doodnormale schooldag, onderweg naar een oersaai schoolreisje, met een nogal chaotische juf en een niet zo’n spannend verhaal. Zo lijkt het althans. Maar een boerderij blijkt een oud geheim te hebben dat zich diep in de kelder schuilhoudt. Is het een slechterik? Een schurk? Een spook? Een mummie? Niets is wat het lijkt. Deze voorstelling staat onder regie van Kyra Verbunt. De voorstelling wordt zaterdag 23 maart om 14.00 uur en zondag 24 maart om 11.00 en 14.00 uur opgevoerd in het amfitheater van De Locht. Bezoekers wordt aangeraden een dekentje mee te nemen. ‘Zo gaat dat dus…’ wordt gespeeld door de oudste groep (13 tot 18 jaar) en is geregisseerd door Iris van Ingen Schenau. Sep Smits is regieassistent. Voor wie pubers in huis heeft, is deze voorstelling – in elkaar gezet samen met de spelers – een feest van herkenning.

De voorstelling speelt zich af in een decor dat een mix is van de jaren zeventig en tachtig. Daarin zijn moderne muziekkeuzes van de spelers te horen en doen zich gezinssituaties van alle tijden voor. De voorstellingen van ‘Zo gaat dat dus…’ zijn 23 en 24 maart te bewonderen om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.flinkjeugdtoneel.nl of www.delocht.nl