Gemeente ontvangt 512.500 euro om versneld woningen te bouwen in Horst en Lottum

21 nov 2023, 10:54 Algemeen
Afbeelding

Horst aan de Maas krijgt ruim een half miljoen euro om snel te kunnen starten met de bouw van 41 woningen. Het gaat om twee projecten, Siebersbroek in Lottum en de Bemmelstraat in Horst, waarvoor al een vergunning is afgegeven. De projecten gaan in het tweede kwartaal van 2024 van start. 

Om de bouw van woningen in Nederland aan te jagen, geeft de overheid vanuit Startbouwimpuls (SBI) bouwprojecten een financiële injectie. 145 gemeenten verspreid over heel Nederland ontvangen een bijdrage uit de Startbouwimpuls zodat de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Door de SBI-bijdrage wordt de dip in de woningbouw beperkt. 

Dit maakte minister Hugo de Jonge vandaag bekend op maandag 20 november, de Dag van de Volkshuisvesting. “Door gestegen rente en bouwkosten  is het moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen”, aldus De Jonge. “Met de extra financiële steun aan gemeenten door de Startbouwimpuls, maken we de opdracht waar om met meer tempo en meer regie, te blijven doorbouwen aan meer betaalbare woningen. Met deze bijdrage kan de bouw op al vergunde locaties toch van start gaan. Dat is ook het doel van de Startbouwimpuls: projecten die door de moeilijkere bouwomstandigheden dreigen te stagneren, weer vlot trekken. Snel bouwen wat vergund is én snel vergunnen wat op korte termijn gebouwd kan worden. Zo helpen we om de dip in de woningbouw te beperken en sneller te herstellen.”