Bestemmingsplan bouwfase D ‘De Afhang’ ter inzage

8 mei 2023, 10:56 Algemeen
Afbeelding

Aan de westzijde van Horst, nabij Meterik, wordt nieuwbouwplan ‘De Afhang’ gerealiseerd. Het project behelst in z’n totaliteit zo’n 550 woningen. Inmiddels is het project aangekomen bij fase D, waarbij het gaat om de bouw van maximaal tachtig nieuwe woningen.

Het College van B&W van Horst aan de Maas heeft het ontwerpbestemmingsplan dat hoort bij deze bouwfase inmiddels ter inzage gelegd. De bouwplannen zijn onderdeel van het Masterplan Wonen 2021-2025, waarbij de ambitie is uitgesproken om duizend woningen te vergunnen tot en met 2025. Bouwfase D bij ‘De Afhang’ is onderdeel van het grotere plaatje op die locatie. Omdat het nieuwe verkavelingsplan voor fase D niet past binnen het eerder vastgestelde bestemmingsplan, is een gedeelijke herziening noodzakelijk.

Voldoen in behoefte

Het is voor het college van belang dat de nieuw te bouwen woningen behorend bij deze fase - minimaal 73, maximaal 80 - voldoen aan de wensen van de toekomstige bewoners. Daarom wordt de openbare ruimte ingericht met veel groen. Dat moet leiden tot gezondere mensen en minder zorggebruik. Bovendien blijkt dat ‘groen’ de beste remedie is tegen de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast.