Prins Frank I - De Vlaskop

16 feb 2023, 09:53 Cultuur
Afbeelding

‘Carnaval wordt van jong tot oud gevierd’ 

Wie ben je?

Mijn naam is Frank van Gerven en ik ben 45 jaar oud. Ik woon samen met Monique Verheijen in ‘de Melderse’. Samen hebben we twee kinderen: Fenn (6 jaar) en Juul (5 jaar). In mijn vrije tijd ben ik veel op het sportpark van Melderslo te vinden. Zelf ben ik actief bij het veteranenvoetbal. Daarnaast ben ik trainer en leider bij JO8 en JO7. Dat zijn de teams waar Fenn en Juul in voetballen. Ook ben lid van TC seniorenvoetbal.

Waar werk je?

Bij AmbulanceZorg Limburg als ambulancechauffeur.

Waarom heb je ‘ja’ gezegd op de vraag om prins te worden?

Eigenlijk heb ik geen seconde getwijfeld. Ik vind het namelijk een hele eer om prins te mogen zijn van De Vlaskop. In Melderslo heerst er saamhorigheid. Het carnavalsfeest wordt écht van jong tot oud gevierd. Fantastisch om hier mijn steentje aan bij te mogen dragen.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?

Zoals hierboven ook al benoemd, voelde ik me enorm vereerd en vind ik het bijzonder om gekozen te worden. Daarna volgde natuurlijk spanning tot aan het moment van de bekendmaking.

Wat betekent carnaval voor je?

Carnaval betekent veel meer dan feesten. Saamhorigheid, verbinden én alles even loslaten staan voor mij centraal. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud. Ook mogen de mensen die er bijvoorbeeld om gezondheidsredenen niet bij aanwezig kunnen zijn, zeker niet vergeten worden.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?

Voorop gaan in het feestgedruis van vroeg tot laat, maar ook de verbinding leggen tussen jong en oud. Naast alle feestactiviteiten geef ik ook aandacht aan mensen die er om gezondheidsredenen niet bij kunnen zijn middels ziekenbezoekjes. Er komen gaandeweg vast nog taken bij. Deze extra taken laat ik maar gewoon op me af komen.

Wat wens je de carnavalsvierder in jouw gemeente toe?

Maak ‘lol en plezeer’. Laat alles even los en geniet van deze mooie periode. Ieder op zijn of haar eigen manier, blijf vooral jezelf.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?

Dat was het uitkomen. Wat een fantastisch feestje hebben we gehad tot in de late, of beter gezegd vroege, uurtjes. Na ruim een jaar zwijgen en liegen, werden we als prinsentrio onthuld na een mooi toneelstuk met prachtig decor. Dat was een hele ontlading, kan ik je vertellen. Waarschijnlijk volgen er nog vele mooie activiteiten. Persoonlijk kijk ik naar iedere activiteit uit, met in het bijzonder onze eigen receptie op 11 februari en natuurlijk de optocht op carnavalsmaandag.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?

Nagenieten van alles. En natuurlijk aandacht geven aan de kids. Fenn en Juul hebben dan meerdere dagen ergens gelogeerd, dus iets leuks doen met z’n viertjes is dan wel op z’n plek. ’s Avonds ga ik natuurlijk trainen en na afloop een biertje drinken in de kantine zoals iedere donderdag, dus ook deze donderdag.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?

In 2021 werd er weinig aandacht aan geschonken. Eind 2022 begon het raden, toen heb ik alles bij elkaar gelogen om iedereen maar op een ander spoor proberen te zetten. Mooi dat ook mijn adjudanten tot een kwartier voor het uitkomen niet wisten wie er prins zou worden. Samen gaan we er een super carnaval van maken.

Welk advies zou je je opvolger in 2024 mee willen geven?

Blijf jezelf en geniet van alles wat op je af komt. Vier alle feestjes van het begin tot het einde. Alaaf.

‘Knallen met z’n allen’