Online platform De Onderwegwijzer koppelt jongeren en bedrijven aan elkaar

vr 15 sep., 13:02 Algemeen
Afbeelding

Door Dynamiek Scholengroep, Yuverta, Dendron College, gemeente Horst aan de Maas en ondernemersorganisatie O-twee Horst aan de Maas werd onlangs een intentieovereenkomst ondertekend die ervoor moet zorgen dat er meer verbinding komt tussen jongeren en bedrijven. De Onderwegwijzer heeft als doel om op een laagdrempelige manier de verbinding met elkaar aan te gaan en jongeren kennis te laten maken met de verschillende beroepen en bedrijven die er in Horst aan de Maas zijn. 

Het onderwijs, de ondernemers en de overheid in Horst aan de Maas werken samen om jongeren te helpen met het vinden van een richting die bij hen past en het maken van de juiste keuzes. Zij willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren tot participerend burger. Via het online platform deonderwegwijzer.nl komt vraag en aanbod bij elkaar en kunnen jongeren zoeken naar een stageplek, een bedrijf voor hun profielwerkstuk of excursie. 

Ontdeklab

Sinds 2019 zijn er diverse activiteiten georganiseerd onder de vlag van de Onderwegwijzer om de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven in Horst aan de Maas te versterken. 

Er zijn drie succesvolle edities van de Jongeren Bedrijvendag geweest en in 2023 vond de eerste editie van ‘t Beste Idee van Horst aan de Maas plaats. Ook zijn er talloze excursies en gastlessen geweest, waardoor leerlingen geholpen zijn bij het maken van hun studiekeuze. 

Daarnaast zijn de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van een Ontdeklab; een inspirerende en uitdagende omgeving voor kinderen, jongeren en ouderen. Hier kunnen ze zichzelf en hun toekomst ontdekken door middel van wetenschap, innovatie, technologie en creativiteit. 

Professionaliseren

Om de volgende stap te zetten in de samenwerking en verder te professionaliseren, hebben de partijen op dinsdag 5 september een intentieovereenkomst ondertekend. Dit zorgt ervoor dat de continuïteit gewaarborgd blijft en de Onderwegwijzer een toekomstbestendige en inspirerende leef-, leer- en werkomgeving creëert in Horst aan de Maas. Kijk voor meer informatie op www.deonderwegwijzer.nl