Fleurig bloemenlint door Horst aan de Maas

wo 8 mrt., 15:03 Cultuur
Afbeelding

Landschap Horst aan de Maas, Imkervereniging Horst e.o., Groen Groep Sevenum, Vogelwerkgroep ’t Hokske en de gemeente Horst aan de Maas maken zich samen sterk voor een bloemenlint door heel Horst aan de Maas. Landschap Horst aan de Maas start half maart met de inzaai-actie. 

Een fleurig bloemenlint door Horst aan de Maas verfraait niet alleen het landschap, maar helpt vooral om bijen, insecten en vogels voldoende voedsel te bieden. Zo wordt de biodiversiteit versterkt, zorgen de bijen en insecten voor een goede bestuiving van bloemen en planten en is er minder kans op vervelende plagen. 

Bedrijven en particulieren kunnen zich nu aanmelden om deel te nemen aan de inzaaiactie. Met het inzaaien van 100 vierkante meter bloemen draag je al bij aan het versterken van het leefgebied voor bijen, insecten en vogels. De akkerrand, overhoek of het perceel dat je wil inzaaien maak je zelf zaaiklaar. Is het perceel kleiner dan 250 vierkante meter, dan zorg je ook zelf voor het inzaaien. Percelen groter dan 250 vierkante meter kunnen tegen een vergoeding door Landschap Horst aan de Maas worden ingezaaid. 

Er zijn zes bloemenmengsels beschikbaar. Van invloed op de mengselkeuze is het te bereiken doel en de voedselrijkdom en structuur van de grond, maar ook welk beheer het vraagt. Meer informatie over de bloemenmengsels, het zaaiklaar maken en de voorwaarden zijn te vinden op de website van Landschap Horst aan de Maas. Aanmelden kan tot 30 maart via het aanmeldformulier op www.landschaphorstaandemaas.nl