Bestuursoverdracht basisschool De Driehoek in Griendtsveen

10 jul 2023, 09:16 Algemeen
Afbeelding

Dynamiek Scholengroep neemt op vrijdag 14 juli, de laatste schooldag voor de zomervakantie, afscheid van basisschool de Driehoek uit Griendtsveen. Op maandag 26 juni werd namelijk bij de notaris de akte van overdracht getekend waarin de bestuursoverdracht van de basisschool van Dynamiek scholengroep naar SPO Griendtsveen een feit werd. Op 14 juli vindt om 11.00 uur de officiële overdracht plaats. 

Het college van bestuur van Dynamiek gaf in februari 2022 aan om per 1 augustus 2023 geen onderwijs meer te willen aanbieden op De Driehoek gezien het dalende aantal kinderen op de school. Omdat behoud van de school voor het dorp heel belangrijk is, werd een plan van aanpak opgesteld om op zoek te gaan naar mogelijkheden tot behoud van de school.

Tijdens het proces werd vanuit het dorp het initiatief genomen om een nieuw bestuur op te richten, genaamd SPO Griendtsveen, die de school als eenpitter in stand wil houden. In de tijd die volgde is er hard gewerkt door SPO Griendtsveen om een bestuursoverdracht per 1 augustus 2023 mogelijk te maken. Dynamiek scholengroep heeft hier alle medewerking aan verleend vanaf het moment dat dit een reëel alternatief werd. En dat met succes. “Er is tijdens het proces van bestuursoverdracht een prettige samenwerking tussen beide besturen gegroeid, die ook in de toekomst voortgezet zal worden”, aldus een woordvoerder van Dynamiek.