Toekomst basisschool De Driehoek zeker gesteld

16 apr 2023, 10:34 Algemeen
Afbeelding

Het is definitief: stichting SPO Griendtsveen, opgericht door een groepje ouders, neemt basisschool De Driehoek over van Dynamiek Scholengroep. Vanaf 1 augustus 2023 gaat SPO Griendtsveen het onderwijs in Griendtsveen verzorgen. Voor de ouders en kinderen komt daarmee een einde aan een lange periode van onzekerheid over het voortbestaan van hun school. 

Dynamiek Scholengroep gaf eind 2022 aan geen toekomst meer te zien voor de basisschool en wilde deze sluiten. Ouders staken hier een stokje voor en richtten een eigen onderwijsstichting op, met als doel de school over te nemen van Dynamiek. Dit is nu gelukt. Dynamiek Scholengroep en SPO Griendtsveen tekenden eerder al een intentieverklaring voor de overdracht van de school. Die intentieverklaring is vrijdagmiddag 14 april omgezet naar een bestuursovereenkomst, waardoor de overdracht van De Driehoek naar SPO Griendtsveen een feit is. Dit werd vrijdagmiddag uitgebreid gevierd bij de school.

Met het schoolgebouw en de kinderen gaan ook enkele leerkrachten over naar het nieuwe bestuur. SPO Griendtsveen gaat de komende maanden nog verder op zoek naar aanvulling en versterking van het team van De Driehoek.