Stichting opgericht om overname De Driehoek mogelijk te maken

9 feb 2023, 08:57 Algemeen
Afbeelding

Sinds de bestuurder van Dynamiek Scholengroep het voorgenomen besluit bekendmaakte om basisschool De Driehoek in Griendtsveen per 1 september 2023 te sluiten, onderzoeken de medezeggenschapsraad en speciaal opgezette werkgroepen de mogelijkheid om zelfstandig verder te gaan met de school. Omdat alle ouders van leerlingen die op de basisschool zitten aangeven hun kind op de school te houden als het een zelfstandige school met eigen bestuur zou worden, is besloten een eigen stichting op te richten. Dit om overname van de school mogelijk te maken.

De bevestiging van ouders gaf de werkgroep het vertrouwen om haar plannen door te zetten. In februari wordt de stichting officieel opgericht bij de notaris en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Stichting Primair Onderwijs Griendtsveen. In een eerste verkennend gesprek met Dynamiek Scholengroep is gesproken over wat er allemaal onderzocht moet worden om een bestuursoverdracht te regelen. Hierover zullen de partijen de komende tijd nog meerdere gesprekken voeren. Momenteel zoekt de werkgroep naar geschikte kandidaten voor bestuursfuncties en leden om invulling te geven aan de Raad van Toezicht. 

Ook is er door de groep gesproken met raadsleden en burgemeester Ryan Palmen om aandacht te vragen voor de situatie rondom de school. Verschillende raadsleden hebben aangegeven naar naar Griendtsveen te willen komen om in gesprek te gaan over de situatie. Ook geeft de werkgroep aan al in gesprek te zijn geweest met wethouder Roy Bouten. “Hij heeft laten weten er alles aan te willen doen om de school overeind te houden”, aldus de werkgroep.