Sporting ST blijft in race voor titel

16 mei 2023, 09:08 Voetbal

Sporting ST won zondag 14 mei een rommelige wedstrijd tegen SVS uit Stevensbeek op sportpark Kerkebos in Swolgen met 1-0. Hiermee blijft het in de race om het kampioenschap.

Sporting ST werd gesteund door vele supporters die het team luidkeels aanmoedigden. Ze kregen een rommelige, slordige wedstrijd voorgeschoteld. Een eerste helft met weinig kansen aan beide kanten eindigde in de 45e minuut toch in een 1-0 voorsprong voor de gastheren. Een combinatie tussen Jimmie en Jur kon bijna worden bezegeld door de opkomende Tim van Rijswick. Zijn poging belandde op het houtwerk, waarna Bas van Helden vrij kon inkoppen.

Het eerste half uur van de tweede helft had Sporting ST het betere van het spel. Het kreeg een handvol kansen, maar verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Met wat aanvallende wisselingen probeerden de gasten in het laatste kwartier druk te zetten op de verdediging van de zwarthemden, maar behalve een enkel kansje van net buiten het strafschopgebied zat er niet meer in voor SVS.

Komende week staat voor Sporting ST de laatste wedstrijd van de competitie op het programma: uit tegen Toxandria. Die ploeg speelt voor een periodekampioenschap, terwijl Sporting ST nog steeds kans maakt op de titel. Het is echter wel afhankelijk van naaste belager Astrantia dat met een beter doelsaldo (+12) momenteel de eerste plek bezet.

Tekst: Sporting ST