Sporting ST geeft voorsprong weg in topper

27 mrt 2023, 13:54 Voetbal

In Middelaar ontmoetten zondag 26 maart de nummer één en twee op de ranglijst in de 5e klasse D elkaar. Op een slecht bespeelbaar veld hielden Astrantia en Sporting ST elkaar op deze kletsnatte middag in evenwicht: 2-2. Hierdoor blijven beide clubs de ranglijst aanvoeren met evenveel punten.

Sporting begon sterk aan de wedstrijd. Het probeerde met een aantal lange ballen snel druk op de defensie van Astrantia te zetten. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de eerste treffer. Sven Beurskens mocht van zestien meter inschieten. Zijn schot werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor de keeper kansloos was. Een paar minuten later was er weer een grote kans voor Sporting. Ditmaal was het de paal die een doelpunt verhinderde. Na 29 minuten werd de stand gelijkgetrokken. Uit een counter via de rechterflank en een puntgave voorzet kon Stef Burgers de 1-1 binnenglijden. Van beide kanten werd veel met de lange bal gespeeld. De grootste kansen bleven wel voor Sporting. In de 44e minuut resulteerde dit in de verdiende voorsprong. Een afstandsschot van 25 meter van Jimmie Janssen belandde perfect in de kruising.

Na de thee probeerde Astrantia meer en meer druk te zetten op de defensie van Sporting. De gasten wisten echter goed stand te houden. De thuisploeg moest het hebben van standaardsituaties. Sporting probeerde er met de counter snel uit te komen. In een zeer felle tweede helft, waarin de scheidsrechter zes gele kaarten uitdeelde, werd de ban in de 88e minuut gebroken. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Thijs Fransman, die de bal beheerst in het doel kon werken. Met de 2-2 zal Astrantia het meest tevreden zijn. Het gaat nu op doelsaldo aan kop.

Tekst: Sporting ST