Montagnards tegen Meterik gestaakt

2 mei 2023, 13:21 Voetbal
Afbeelding

Op zondag 30 april speelde Meterik de uitwedstrijd tegen Montagnards. Helaas werd de wedstrijd bij een 1-0 stand voor de thuisploeg gestaakt vanwege een ernstige blessure van een speler van Montagnards. De wedstrijd wordt naar alle waarschijnlijkheid op 7 mei uitgespeeld.

Door blessures en een weekendje weg miste Meterik een handvol spelers tegen het fysiek sterke Montagnards. De club uit Bergen startte sterker dan Meterik en kreeg in de 12de minuut een opgelegde kans die niet verzilverd werd. Nog geen twee minuten later schoot Dré Peeters voorlangs, die daarmee de eerste kans voor Meterik liet noteren. Snel hierna volgde de verdiende openingstreffer van Montagnards die wisten te scoren uit een rebound. Het laatste kwartier voor rust kwam Meterik wat meer uit zijn schulp en liet Giel Vullings in een zeer kansrijke positie de kans op de 1-1 liggen.

In het tweede bedrijf werd de lijn die net voor rust door Meterik werd ingezet doorgetrokken. Na een mooie combinatie kwam Rens Aerts een teenlengte te kort om de voorzet van Giel Vullings binnen te lopen. Enkele kleine kansen volgden zich daarna op, maar zonder resultaat. Na tien minuten in de tweede helft mocht jeugdspeler Lars Litjens zijn debuut maken in Meterik 1. Dat debuut duurde helaas niet lang. In de 73ste minuut probeerde een Montagnards-spel met een sliding de bal binnen te houden waarbij zijn voet in het gras bleef hangen. Het was meteen duidelijk dat het een zware blessure was waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.