Meterik behaalt onbedreigde overwinning op Stormvogels

1 mrt. 2023, 15:58 Voetbal
Afbeelding

Meterik speelde zondag 26 februari in eigen huis tegen Stormvogels. Nadat de groenwitten in de tumultueuze beginfase op 1-0 waren gekomen, hadden ze geen kind meer aan de ploeg uit Siebengewald. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Vanaf de aftrap koos Meterik de aanval. Al na een paar minuten zocht Bjorn Cuppen goed de ruimte. Hij scoorde beheerst de 1-0. Stormvogels eiste op bijzondere wijze, binnen en buiten de lijn, dat de goal werd afgekeurd vanwege een overtreding op één van hun spelers. Scheidsrechter Habraken had echter geen overtreding geconstateerd en gaf zijn goedkeuring aan de treffer. 

Na een tijdelijke afkoelingsperiode na de openingstreffer, werd de wedstrijd vervolgd. Meterik was heer en meester in een verder sportieve wedstrijd. De groenwitten vielen naar hartenlust aan en kregen voldoende mogelijkheden om een grote overwinning te behalen. Cas Janssen schoot rakelings voorlangs en Bjorn Cuppen schoot in kansrijke positie in de handen van de keeper. Rens Aerts was diverse keren ongrijpbaar voor de Siebengewaldse verdediging, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Uiteindelijk was het Jordi van Rens die na een aanval over diverse schijven met een intikker de langverwachte 2-0 scoorde. Ook na de thee wist Stormvogels geen vuist te maken en bij Meterik ontbrak de nauwkeurigheid om de tegenstander met een grotere nederlaag naar huis te sturen. In de slotfase schoot Giel Vullings nog over na een gave voorzet van Rens Aerts. Meterik-keeper Luuk Haenen voorkwam in de slotminuut met zijn enige vereiste redding in deze wedstrijd de eretreffer voor de mannen uit Siebengewald, waarmee de eindstand op 2-0 bleef steken.

Tekst: RKSV Meterik