Lezing door acteur en schrijver Abbie Chalgoum

vr 12 apr, 18:50 Cultuur
Marie Cécile Thijs
Abbie Theater Maastricht
Abbie Theater Maastricht

Het kunstwerk Stille Strijd staat van maandag 8 tot en met maandag 22 april voor ’t Gasthoês in Horst om depressie en suïcidaliteit onder jongeren bespreekbaar te maken. In het kader hiervan is er op dinsdag 16 april in de kapel van ’t Gasthoês een lezing door acteur en schrijver Abbie Chalgoum.

Abbie Chalgoum speelt momenteel door het hele land de voorstelling ‘Ik blijf bij je’. Hierin deelt hij zijn persoonlijke verhaal met het publiek. Chalgoum emigreerde in 1983 als peuter van Marokko naar Nederland. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo: hij is een geliefd docent op het Valuascollege, speelt in de Venlose Revue, wordt Prins Carnaval, staat op de kieslijst van de PvdA in Venlo en kruipt in de huid van Jezus tijdens de Passiespelen. Hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren.

‘Ik blijf bij je’ is een emotioneel en beklemmend verhaal over een alsmaar groter wordende dreiging. Chalgoum wordt gegrepen door een depressie die hem niet los wil laten. De verstoorde band met zijn vader, de stemmen in zijn hoofd en zijn overmatige drankgebruik vormen de basis van deze ongekende tragedie met een happy end.

Na de lezing van Abbie Chalgoum is er een nagesprek met het publiek. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van ’t Gasthoês.