Yuverta Digital Nomads ontdekken nieuwe vorm van onderwijs tijdens reizen door Europa

di 2 apr, 12:07 Algemeen
Afbeelding

Dat onderwijs volgen ook anders kan, bewijzen de Yuverta Digital Nomads tijdens hun derde editie. 25 Yuverta mbo studenten hebben van maandag 26 februari tot en met donderdag 28 maart een reis gemaakt door verschillende Europese landen met als doel te laten zien dat leren overal kan. De studenten ontdekten een manier van leren die je veel meer geeft dan alleen kennis.

De afgelopen maand hebben 25 Yuverta mbo studenten en 6 begeleiders een inspirerende reis gemaakt door verschillende Europese landen, met als doel te laten zien dat leren overal kan. Uitgerust met een leergids vol studieopdrachten, hun reguliere schoolwerk en persoonlijke doelen in hun backpack, werkten de studenten tijdens de reis aan school. Onderweg werden scholen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties bezocht, tours door steden gedaan, online presentaties gegeven en achter de laptop gewerkt aan school.

Onderwijs op afstand

De studenten reflecteerden onderweg, samen met hun begeleiders, meerdere malen op het leerproces en welke inzichten zij op hebben gedaan. Eén van de opvallende bevindingen van afgelopen maand was de hoge mate van effectiviteit waarmee de studenten aan hun schoolwerk hebben gewerkt. Door het vertrouwen en de autonomie die de studenten kregen om op hun eigen tempo te werken, ervoeren ze minder stress en behaalden ze uitstekende leerresultaten. “Ik ging vóór deze reis met veel stress en tegenzin naar school. Ik overwoog zelfs te stoppen met mijn opleiding. Maar door deze andere manier van studeren tijdens de Digital Nomads reis, merk ik dat deze vorm van onderwijs zó goed bij me past. Ik heb daarom contact gezocht met mijn coach om te bekijken of ik mijn onderwijs, nadat ik terug in Nederland ben, op deze manier voort kunnen zetten”, vertelt één van de Digital Nomads studenten.

Jezelf ontdekken

Digital Nomads laat zien dat dit onderwijs is, waarin je óók leert om jezelf te mogen zijn, te ontdekken wie je nog meer wil zijn en dat leren zoveel meer is dan cijfers. Door middel van zelfreflectie en het verkennen van hun eigen identiteit, hebben de Digital Nomads geleerd om zichzelf te zijn en hun plaats in de wereld te vinden. Door te bouwen aan het verantwoordelijkheidsgevoel van studenten groeiden competenties zoals flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid die in ieders toekomst van pas komen.

Yuverta Digital Nomads is onlangs genomineerd als onderwijsteam van het jaar, een erkenning voor hun grensverleggende aanpak en toewijding aan vernieuwend onderwijs. Je kunt de Yuverta Digital Nomads volgen via instagram.com/yuvertadigitalnomads

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding