Praktische tips voor mediawijs ouderschap van Cyberjuf

ma 8 apr, 17:00 Cultuur
Afbeelding

De Cyberjuf en Nationaal Mediacoach verzorgen op dinsdag 23 april een lezing over het bevorderen van bewust en kritisch mediagebruik bij kinderen en jongeren. De lezing, die plaatsvindt in de bibliotheek van Horst, is bedoeld voor ouders, opvoeders en professionals.

In een wereld waarin digitale media een integraal onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, worden ouders en opvoeders vaak geconfronteerd met uitdagende situaties in het opvoeden van kinderen. De Cyberjuf staat klaar om praktische, laagdrempelige hulpmiddelen te bieden tijdens interactieve ouderavonden, webinars en via sociale media.

Tijdens deze deelt de Cyberjuf essentiële strategieën en tips om kinderen en jongeren veilig door de online wereld te begeleiden. Door samen te werken met ouders, opvoeders en professionals streeft de Cyberjuf ernaar om de jongere generatie uit te rusten met de benodigde vaardigheden en verantwoordelijkheid om zelfverzekerd door de digitale wereld te navigeren.

Of je nu een ouder bent die zoekt naar handvatten voor mediawijs ouderschap, een opvoeder die de digitale horizon van zijn leerlingen wil verbreden of een deskundige professional die betrokken is bij jeugdontwikkeling: deze lezing biedt een waardevolle kans om samen te werken aan een veilige digitale toekomst voor kinderen en jongeren.

De lezing begint om 19.30 uur. Kijk op de website van Biblionu voor meer informatie en om je aan te melden.