Onderbouw basisschool De Ezelsbrug verhuist naar locatie Den Eigen

vr 19 apr, 10:30 Algemeen
Afbeelding

De onderbouw van basisschool De Ezelsbrug in Sevenum gaat verhuizen naar de locatie Den Eigen. Daar gaan zij gezamenlijk verder met de bovenbouw. 

Basisschool De Ezelsbrug geeft op dit moment onderwijs op twee locaties in Sevenum. De onderbouw is gehuisvest in het gebouw aan het Raadhuisplein 1a en de bovenbouw aan Den Eigen 18a. De school heeft het voornemen om gezamenlijk verder te gaan op de locatie aan Den Eigen, waardoor zij de locatie aan het Raadhuisplein niet meer nodig hebben. De locatie aan D’n Eigen heeft overcapaciteit en heeft ruimte om deze leerlingen te huisvesten. 

Door de verhuizing van de onderbouw, staat het gebouw aan het Raadhuisplein 1a in Sevenum tijdelijk leeg en komt het terug in eigendom bij de gemeente. Omdat het gebouw later misschien weer nodig is voor de tijdelijke huisvesting van de school, komt er niet direct een nieuwe permanente invulling. De gemeente is namelijk samen met de beide schoolbesturen (Dynamiek Scholengroep en Akkoord PO!) bezig met een locatieonderzoek voor de gezamenlijke huisvesting van basisschool de Ezelsbrug en de Krullevaar. Als er sprake is van renovatie of vernieuwbouw van de beide schoolgebouwen op de huidige locatie, dan is tijdelijke huisvesting nodig. Het gebouw dat nu buitengebruik wordt gesteld, zal dan weer kunnen worden ingezet voor de tijdelijke huisvestingsvraag. Zolang nog niet duidelijk is of het gebouw in moet worden gezet voor tijdelijke huisvesting, wordt er geen permanente invulling gegeven aan het gebouw. Tot die tijd is sprake van leegstandsbeheer. 

Naar verwachting neemt de gemeenteraad voor de zomer een besluit over de uitkomsten van het locatieonderzoek.