Succesvol tweede LZK-weekend voor HZPC

22 mei 2023, 14:18 Zwemmen
Afbeelding

HZPC nam zaterdag 20 en zondag 21 mei deel aan het tweede weekend van de Limburgse zomerkampioenschappen voor junioren, jeugd en senioren. Met liefst 34 medailles mag HZPC zich de tweede vereniging van Limburg noemen.

Hoewel het lange dagen waren, werd er niet alleen goed gezwommen, maar ook volop genoten van de mooie races van teamgenoten. Wat de voorbije maanden was getraind, werd op grote schaal toegepast. Dit leidde tot vele persoonlijke records, voor vrijwel alle zwemmers.

De zwemmers waren blij dat ze diep konden gaan tijdens de races in het 50 meter bad. De afstanden varieerden tussen de 50, 100 200, 400 en zelfs 800 meter. Op nagenoeg alle disciplines was er succes voor de zwemmers uit Horst. Ook waren er mooie teamprestaties tijdens de estafettes.

Jesse Jacobs behaalde een kwalificatie op de 400 meter wisselslag voor de NJK. Koen Koster, Sjors Lemmers, Tijn van Kuijk en Meike van de Ree hebben zich op verschillende afstanden gekwalificeerd voor de NK lange baan.

Voor de meeste zwemmers is het zwemseizoen hiermee ten einde. Volgende maand staan nog de Nederlandse kampioenschappen op het programma voor junioren, jeugd en senioren. De minioren komen over een paar weken aan de start bij de regionale miniorenfinales.

Tekst: HZPC