Degradatie naar eerste divisie voor HZPC

25 apr 2023, 09:30 Zwemmen
Afbeelding

In Sittard werd zondag 23 april de vierde en laatste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie gehouden. Tot de deelnemers behoorde HZPC, dat dit seizoen uitkomt in de hoogste klasse, de eredivisie.

De nummers 15 tot en met 18 uit de eredivisie degraderen naar de eerste divisie. Na de eerste drie wedstrijden stond HZPC op een achttiende positie. In Sittard was het voor HZPC eigenlijk al niet meer mogelijk zich in de eredivisie te handhaven. Ondanks een uitstekende laatste wedstrijd bleek degradatie onvermijdelijk.

Hoewel de verenigingscompetitie om teamprestaties draait, was dit voor veel zwemmers de uitgelezen kans om nog een limiet te zwemmen voor de Limburgse Zomerkampioenschappen volgende maand. Er werden dan ook veel mooie individuele resultaten neergezet.

Voor veel leeftijdsgroepen stond een aantal uitdagende afstanden op het programma. De senioren kwamen aan de start op de 100 meter vrijeslag, 100 meter rugslag en 200 meter wisselslag. De jongste junioren (Mazen Ahmed, Jasper Akkermans-Janssen, Jesse Hanssen, Colin Jacobs, Sten Verstegen, Isis Sikes, Fleur Veens en Koosje Versteeg) hadden een zwaar programma met de 400 meter vrijeslag en 100 meter schoolslag. Zij lieten zien dat ze de afgelopen tijd veel vooruitgang hebben geboekt en zetten persoonlijke records neer.

Ook voor de oudere junioren stonden lange afstanden op het programma: de 200 meter schoolslag en 100 meter rugslag. Hier vielen persoonlijke records te noteren voor Guido Jacobs, Jesse Jacobs, Stephan Sjeptoera en Joost Stelt. De jeugdzwemmers, Isis van Kuijk, Tijn van Kuijk, Benthe van de Ree en Ilse Versteegen, lieten progressie zien op de 200 meter rugslag en 100 meter vrijeslag.

Tekst: HZPC