Lokale festivalseizoen van start

13 apr 2023, 10:00 Politiek
Perspectief Horst aan de Maas
Perspectief Horst aan de Maas

Het lokale festivalseizoen is afgelopen weekend zoals vanouds weer geopend met Merlinpop en Prilpop. Hiermee hebben de sozen OJC Walhalla in Sevenum en OJC Merlin in Meerlo het startsein gegeven voor de te komen festivals. Bij het organiseren van zo’n grote festivals komt een hele hoop kijken. Het boeken van de acts, de muziek, het licht en geluid, de tent, de drank, de beveiliging en ga zo maar door.

Veel van deze grote festivals wordt georganiseerd door de sozen, waar jongeren zelf activiteiten organiseren en zo ervaring opdoen met het hebben van een serieuze functie. Deze jongeren dragen veel verantwoordelijkheid om van deze festivals een echt feestje te maken en alles vlot te laten verlopen. In de komende paar weken kunnen we van nog een aantal andere grote festivals in de gemeente gaan genieten. OJC Gaellus in Tienray organiseert Gaellus Open Air, OJC Niks in Horst heeft een groots jubileum gepland ter ere van het 30-jarig bestaan en OJC Canix in Lottum organiseert het welbekende festival Beatz & Bandz. Al met al dus veel om naar uit te kijken voor de jongeren in de gemeente.

Voor al die festivals steken veel vrijwilligers, waaronder veel jeugd, energiek de handen uit de mouwen. Deze inzet brengen we graag onder de aandacht. Alle vrijwilligers, namens Perspectief wil ik zeggen: supergoed dat jullie je ieder jaar hard maken om in onze gemeente goedgeorganiseerde en mooie festivals neer zetten.

Judith Mooren

Perspectief Horst aan de Maas