Vergulde Orde van Verdinste voor Stef en Nelly Dekker

15 feb 2023, 12:44 Cultuur
Afbeelding

Stef en Nelly Dekker hebben vrijdag 10 februari tijdens de zittingsavond de Vergulde Orde van Verdinste ontvangen uit handen van prins Bart III van C.V. D’n Tuutekop uit Hegelsom. Het echtpaar is voornamelijk bekend van zijn jarenlange fotografiewerk, onder meer voor de carnavalsvereniging.

Nelly is een geboren Hegelsomse en Stef is vanuit het rijk van de Jocus getogen richting Tuutekop. Stef was actief als hoffotograaf. Samen maakten Stef en Nelly vele jaren de grote groepsfoto na de woorddienst. De laatste jaren leggen zij alle hoogheden en boerenfamilies vast op de gevoelige plaat voor de statiefoto’s, zowel van het jeugd- als het grote carnaval. Ook maken ze regelmatig foto’s voor de voorpagina van het Haegelsums Bledje.
Ook buiten hun fotografeerwerk hebben Stef en Nelly hun sporen al lang en breed verdiend in het Hegelsomse verenigingsleven. Stef zingt al jaren bij Happy Sound en is ook secretaris bij de zangvereniging. Verder speelde hij volleybal bij HVC en was hij in het verleden coach bij ODOS.
Nelly is medeoprichter van de heemkundevereniging en is actief op basisschool Onder de Linde: voorheen als luizenmoeder en bij de tussenschoolse opvang en momenteel zet zij haar beste beentje voor in de techniekklas. Verder stak zij de handen uit de mouwen bij de Hegelsomse seniorenmiddag en is zij al vele jaren verantwoordelijk voor de samenstelling van de lijst met namen voor het Hegelsoms Mandje.
Buiten al deze verdiensten zijn Stef en Nelly altijd te porren voor hulp tijdens activiteiten. Uit waardering en dank voor deze uitgebreide staat van dienst besloot het bestuur van C.V. D’n Tuutekop om Stef en Nelly te onderscheiden met de Vergulde Orde van Verdinste.