Gemeente plaatst klimaatboom in centrum Horst aan de Maas

vr 16 feb, 10:22 Algemeen
Edward-Media
Afbeelding

De gemeente Horst aan de Maas is begonnen met het aanpassen van het monument met de Peelkabouters in het centrum van het dorp. Er komt een heuse ‘klimaatboom’ op deze plek. 

Horst aan de Maas zet zich in voor een groener en aangenamer centrum en dorpen. “Het groen draagt niet alleen bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving, maar speelt ook een cruciale rol in het tegengaan van hittestress tijdens warme zomerdagen”, aldus de gemeente.

De klimaatboom staat symbool voor het streven naar een klimaatadaptieve inrichting van de bebouwde omgeving. Samen met belanghebbenden heeft de gemeente gekeken hoe De Peelkabouters zoveel mogelijk behouden kunnen blijven, maar het plein tegelijkertijd een kwaliteitsimpuls krijgt. “Het sprookje blijft en de Peelkabouters blijven staan, maar zij mogen voortaan koel en droog onder de klimaatboom staan”, zo stelt de gemeente.

Naast de vergroening van het centrum wordt er ook gewerkt aan plannen om andere dorpen binnen de gemeente te vergroenen. Het doel is om alle kernen in Horst aan de Maas te voorzien van groen en klimaatadaptieve oplossingen.