CV De Vöskes viert 77-jarig bestaan

ma 20 nov., 12:41 Algemeen
Afbeelding

Carnavalsvereniging De Vöskes uit Meerlo is een van de oudste carnavalsverenigingen in de regio. Komend weekend viert de vereniging haar 7x11-jubileum.

De Vöskes werd officieel opgericht in 1947. Leden van de ruiterclub, de voetbalclub en de fanfare vormden het eerste bestuur. Egbert Geurts was de eerste die als prins de theemuts op zijn hoofd kreeg gezet en die het tafellaken werd omgeknoopt. Dit gebeurde tijdens het koffiedrinken en eieren eten bij Hoekse Hannes. De eerste carnavalsactiviteit werd opgetekend in 1948. Volgens de overlevering vond deze plaats in zaal Speyken (’t Brugeind). De avond werd geopend door Prins Egbert I. De naam De Vöskes herinnert aan een scheldnaam van vroeger. Inwoners van naburige dorpen scholden de Meerlonaren uit voor ‘vös’: slimme, en soms ook sluwe mensen.

CV De Vöskes viert haar 77-jarig bestaan met een gratis toegankelijk jubileumweekend van vrijdag 24 november tot en met zondag 26 november. Feestlocatie is de loods bij Maatschap Cornelissen in de Veestraat. Op 24 november verwelkomt CV de Vöskes jeugdigen tijdens een open (jeugd)avond. Die duurt van 19.00 uur tot middernacht. DJ Jelle zorgt voor de muzikale ondersteuning. Ook is er een optreden van Bjorn en Mieke. Een dag later komen alle carnavalsverenigingen uit Horst aan de Maas op bezoek. Artiesten die avond zijn Sjloetingstied en Joekskapel Krom dur d’n Bocht. Zondag 26 november staat in het teken van een reünie. Die begint om 10.00 uur met een mis. Aansluitend is er een brunch voor genodigden. Van 13.30 tot 22.30 uur volgt een feestmiddag- en avond met Richtig Spiet en joekskapel Ald Iëzer uit Horst.

In het jubileumweekend gaan Prins Tim I en zijn prinses Marieke voorop met hun spreuk ‘Hop Hop Hop Gas d’r op!’. Bij de jeugd – de Vossekeutels en Vossekeutelinnekes – gaan Rafke Wijnhoven en Rens Wijnhoven voorop. Zij worden hierin bijgestaan door hun jeugdadjudant Jilt Coenders.