Luke Thoonen nieuwe prins van Swolgen

ma 20 nov., 12:42 Cultuur
Afbeelding

Luke Thoonen is zaterdagavond 18 november uitgeroepen tot prins van CV d’n Bok Swolgen. Hij wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door Prinses Merel en de Adjudanten Tim Hodzelmans en Tom van der Heijden.

Luke is 31 jaar, geboren in Meerlo en opgegroeid in Blitterswijck. Hij is asfaltwerker bij Hoog Martens. Prinses Merel is geboren en opgegroeid in Oirlo en werkzaam als procescoördinator bij de Mutsaersstichting. Beiden hebben al lange tijd hun vriendengroep Nie Wies in Swolgen. Ze wonen sinds 2016 in Swolgen en hebben drie kinderen, Jur (3), Fer (2) en pasgeboren dochter Kris. Luke is op de zondagen onder de lat te vinden als keeper bij ’t Viert van Sporting ST. Hij gaat in het weekend graag op stap en is als echte carnavalsvierder al verschillende jaren lid van CV d’n Bok. Ook Merel slaat niet vaak een carnavalsfeestje over. Ze zit bij de Vrollie van de Raod en was in 2006 Jeugdvorstin van de Spurriemökke ien Oeldere.

Adjudant Tim (29) is sinds vorig jaar de nieuwe vorst van de carnavalsvereniging. Tim is doorgaans werkzaam als accountant bij Bol adviseurs in Boxmeer. Adjudant Tom (42) was vorig jaar nog samen met Maartje boerenbruidspaar van CV d’n Bok en is toezichthouder/projectmedewerker bij provincie Limburg.

Prins Luke gaat samen met zijn prinses en zijn adjudanten het carnavalsseizoen in onder het motto ‘Gezelligheid kent gén tied, fieëst mit ós mit en geniet’.