Meterik wint topper tegen Ysselsteyn

ma 26 feb, 14:39 Voetbal

Meterik speelde zondag 25 februari in eigen huis tegen Ysselsteyn. Een strak en vooraf door de natuur gesproeid veld, met op de achtergrond een prachtige regenboog en langs de lijn veel publiek: in deze ambiance besliste Meterik de topper met 4-2 in zijn voordeel.

Meterik begon vol overtuiging. Al na twee minuten scoorde Guus Willemssen na een teruggelegde kopbal van Teun Jakobs de 1-0. Meterik bleef hierna de betere ploeg. In de 19e minuut scoorde Guus Willemssen zijn tweede van de dag middels een fantastisch schot vanaf veertig meter over de iets voor zijn goal staande maar kansloze Ysselsteyn-keeper. Ysselsteyn deed er fysiek nog een schepje bovenop, kwam wat meer in het spel en verkleinde de achterstand toen Dennis Teunissen een penalty benutte: 2-1. Vijf minuten later werd het na een goede aanval zelfs 2-2 door opnieuw Dennis Teunissen. Hierna nam Meterik weer het initiatief. Net voor rust bracht Rens Aerts met een knappe kapbeweging en dito schot de groenwitten op een verdiende 3-2.

Direct na rust had Meterik het geluk dat Ysselsteyn slechts de paal raakte. Dit was meteen het laatste echte wapenfeit van Ysselsteyn. In de 61e minuut kwam de bal bij Piet Steeghs die van buiten het strafschopgebied met een onverwacht en goed geplaatst schot Meterik op 4-2 bracht.

Hierna waren er nog kansen om de voorsprong te vergroten. Een schot van Guus Willemssen werd door de keeper over getikt en enkele kopkansen gingen net over of naast. Meterik voetbalde gewoonweg goed en Ysselsteyn probeerde het enkel met lange ballen die gemakkelijk door de Meterikverdediging werden opgepikt.

Al met al een sportieve wedstrijd met twee fanatieke teams, een goede scheidsrechter, positief publiek en een verdiende overwinning voor de groenwitten.

Tekst: RKSV Meterik