Kawa No Mura verrast met Fairplay-beker

15 mei 2023, 11:03 Judo
Afbeelding

Judovereniging Kawa No Mura nam zondag 14 mei in Velden met een team deel aan de finaledag van de Limburgse Jeugd Judo Competitie. Het eindigde uiteindelijk verdienstelijk als tweede in zijn poule. Bovendien legde Kawa No Mura beslag op de Fairplay-beker.

Na vier competitiedagen in Echt en Velden lag voor het team van Kawa No Mura nog alles open. Het poulesysteem zorgt ervoor dat iedere wedstrijddag opnieuw beslissend is: promoveren, degraderen of kampioen worden op de laatste dag. Het team is erg gegroeid gedurende deze competitie. In Velden leverden de eerste twee wedstrijden, tegen JC Hercules 3 en BC Horst, allebei een 4-1 overwinning op. Tegen CT Zuid-Limburg was het wat pittiger en ging de overwinning nog net naar Kawa No Mura met 3-2. In de laatste partij speelden de zenuwen meer mee. Een nipte 2-3 nederlaag was het gevolg. Daardoor ging BS Gennep/JR Maasduinen 2 er met het goud vandoor. Voor het team van Kawa No Mura, bestaande uit Finn, Tygo, Toño, Siem, Dani, Oscar, Linnart, Ties en Valentijn, was een mooie tweede plek weggelegd.

Na afloop van de wedstrijden volgde nog een grote verrassing: Kawa No Mura bleek de Fairplay-beker (Gé Schoenmakers wisseltrofee) mee naar huis te mogen nemen.

Tekst: Kawa No Mura