Noord-Limburgs wielerteam LECT presenteert ploeg voor 2024

za 13 apr, 11:50 Atletiek
Afbeelding

Limburg Express Cycling Team (LECT) presenteerde zaterdag 6 april in De Trapperie in Sevenum zijn ploeg voor het seizoen 2024. De Noord-Limburgse wielerformatie verwelkomde ook enkele nieuwe leden.

De damesafdeling krijgt een flinke impuls met drie nieuwe rensters. Nikkie Verdonschot uit Ysselsteyn, Sanne Sanders uit Venlo en jeugdrenster Nienke Verwegen uit Melderslo sluiten zich aan bij de blauwe brigade van LECT. Ook Wesley Schattevoet en Wesley Theunissen (allebei uit Blerick), Giel Emons (Venray) en Ad Bakker (Baarlo) rijden vanaf dit seizoen in het LECT-tenue.

LECT staat onder leiding van Frank Fonteyne uit Lottum. Het team werd opgericht in 1998 en bestaat inmiddels uit ongeveer 25 actieve leden, onder wie enkele jeugdleden. Sinds 2001 is LECT actief in allerlei regionale, nationale en zelfs internationale wedstrijden. In de loop der jaren zijn er diverse successen behaald. LECT heeft zich elk jaar in de kijker gereden in verschillende wedstrijden.

Het team neemt in 2024 deel aan zowel weg-, mountainbike- als gravelkoersen van de bonden KNWU, NWB en WVAN. Het is ook ruim vertegenwoordigd in de verschillende baancompetities op Wieleromgeving Herungerberg in Venlo. In de zomer staat een uitstapje naar de Belgische Ardennen op het programma.

Tekst: LECT