Veldschieten in Tienrayse en Swolgense bossen

3 mei 2023, 15:04 Algemeen
Afbeelding

Handboogsportvereniging ‘t Trefpunt Tienray organiseert zaterdag 6 en zondag 7 mei voor het dertigste jaar een veldronde in de Tienrayse en Swolgense bossen. Van de partij zijn 112 schutters, onder wie de top van Nederland en schutters uit België en Duitsland.

De afgelopen dertig jaar is het veldschieten uitgegroeid tot een niet meer weg te denken discipline binnen de handboogsport. De deelnemers gebruiken vier verschillende typen bogen: de Free-Style boog, voorzien van stabilisatoren en vizier, de Bare-Bow, zonder vizier en verdere hulpmiddelen, de houten longbow, onder meer bekend van Robin Hood, en de Compoundboog, die is voorzien van zogeheten katrollen, die door middel van hevelwerking een grotere werpkracht teweeg kunnen brengen.

De bossen worden waar nodig afgezet met markeringslint. Waarschuwingsborden met rode vlaggen geven aan dat er een handboogwedstrijd gaande is. De doorgaande grote wandelpaden en wegen blijven open voor het publiek. Het betreden van het gebied is alleen toegestaan onder begeleiding van leden van ’t Trefpunt. Zij maken belangstellenden graag wegwijs in deze bijzondere tak van de handboogsport. Belangstellenden voor een rondleiding kunnen zich melden bij de catering.

De wedstrijden vinden plaats in de Tienrayse en Swolgense bossen en directe omgeving. Die zijn bereikbaar via de Nieuwe Baan in Tienray. De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.00 uur en zondag om 09.00 uur. Ze duren tot omstreeks 16.00 uur.