Hegelsom effectiever dan Blerick

2 feb 2023, 09:00 Voetbal

In zijn eerste wedstrijd na de winterstop moest Hegelsom het zondag 29 januari opnemen tegen Blerick. De mannen van trainer Ron Spruit boekten op sportpark ’t Soarbrook een belangrijke 0-2 overwinning.

Op het hobbelige veld was het deze middag lastig combineren. Dit ging de ploeg van trainer Erick Verschuren beter af dan de roodwitten uit Hegelsom. Blerick begon sterk en zette Hegelsom van meet af aan onder druk. In de 7e minuut leek Blerick op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal binnengelopen. Op advies van de Hegelsomse grensrechter werd het doelpunt echter wegens buitenspel afgekeurd.

De gehele eerste helft was Blerick de bovenliggende ploeg. Aanvaller Dennis Meho was vaak een plaag voor de defensie van Hegelsom. Toch stond na 45 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord. Ook na rust had Blerick het meeste balbezit en loerde Hegelsom vooral op de counter. Uit één van deze uitvallen wist Niek van der Sterren zijn eerste van het seizoen binnen te schieten. Na een voorzet van Marc van Rens verschalkte hij van dichtbij keeper Hauser en tekende daarmee de 0-1 aan. Blerick zette een tandje bij en enkele minuten na de openingstreffer had Hegelsom geluk dat Kevin Noordhuis in kansrijke positie naast de bal maaide.

In het verdere verloop van de wedstrijd ebden de krachten bij Blerick weg en kreeg Hegelsom meer en meer ruimte om te counteren. Chiel Teuwsen verdubbelde tien minuten voor tijd de voorsprong. Hij ging alleen op doel af, omspeelde keeper Hauser en schoot de 0-2 binnen. Daarna bleek het verzet van Blerick definitief gebroken.

Tekst: VV Hegelsom