Jan Kurvers Vrijwilliger van het Jaar bij KBO Sevenum

2 feb 2023, 09:46 Verenigingen
Afbeelding

KBO Sevenum hield vrijdag 27 januari in De Wingerd haar vrijwilligerslunch. Daar werden zo’n tachtig vrijwilligers bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar. Jan Kurvers werd daarbij uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar.

Alle Sevenumse KBO-leden mochten de afgelopen weken hun stem uitbrengen op een vrijwilliger, die volgens hem of haar de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ verdiende. Meer dan een kwart van de stemmen werd uitgebracht op Jan Kurvers. Hij werd beoordeeld als een goedgehumeurde duizendpoot, een harde werker en sleutelbeheerder, die bijna dagelijks bij alle activiteiten van de KBO behulpzaam is. Hij is bescheiden en treedt nooit op de voorgrond, maar staat altijd klaar om bij te springen. Nooit wordt tevergeefs een beroep op Kurvers gedaan. Hij is verder altijd bereid om te helpen bij het opbouwen en inrichten van de zaal voor activiteiten. Uit handen van voorzitter Peter Lalieu ontving Kurvers een blijvend aandenken.

Op 27 januari ontving de KBO ook voor honderd personen slagroomtaart. Dit omdat de Sevenumse afdeling in september 2022 landelijk werd uitgeroepen tot afdeling van de maand. In overleg met de Vrienden van Sevenheym en verzorgingshuis Sevenheym werd besloten deze taarten beschikbaar te stellen aan de bewoners van het verzorgingshuis.