Wie wordt de BAAS?

wo 24 apr, 16:00 Politiek
Loes van den Eijnden, CDA Horst aan de Maas
Loes van den Eijnden, CDA Horst aan de Maas

Over ruim twee weken staat Baas van Horst aan de Maas weer op het programma. Een geweldig voorbeeld van een evenement wat inwoners uit elke kern van onze gemeente samenbrengt. 

Door middel van verschillende spellen strijden de teams om de titel ‘Baas van Horst aan de Maas’ één jaar lang te mogen dragen. Het volgende jaar wordt het evenement in het winnende dorp georganiseerd. Omdat de teams hun plaatselijke kroeg of soos vertegenwoordigen, is de minimumleeftijd 18 jaar. En dat is eigenlijk hartstikke jammer. Zo’n groot, sportief en gemeentebreed evenement, maar jeugd onder de 18 jaar mag niet meedoen en ook niet naar Baaspop. Wat begrijpelijk is, want door strenge regelgeving is het moeilijk voor organisaties om iets voor de jeugd te organiseren als zo’n activiteit ook voor 18-plussers is. Het is jarenlang bijna onmogelijk geweest om die verantwoordelijkheid te dragen als organiserende partij. En daardoor was het veel makkelijker om de activiteit 18+ te maken. Met als gevolg dat de hele doelgroep (15-18 jaar) aan weinig activiteiten kon meedoen of op stap kon gaan. Nu zijn de regels ietwat versoepeld en zie je dat er steeds meer georganiseerd wordt waar jeugd onder de 18 jaar ook welkom is. Daarom zijn we met een klein clubje bij elkaar gaan zitten om te kijken wat er voor Baas mogelijk is. En daar is BAAS NXT GEN ontstaan.

Op dezelfde dag als ‘grote’ Baas gaan teams de strijd met elkaar aan om de titel BAAS NXT GEN te bemachtigen. De grootste uitdaging zit nu in het werven van de teams. We merken dat de jeugd nog niet echt bekend is met Baas en onbekend maakt onbemind. Dus ik gebruik nu even deze plek om aandacht te vragen voor dit fantastische evenement.

En hopelijk kunnen we dan weer een extra activiteit toevoegen voor onze jeugd! Tot ziens op 11 mei.

Loes van den Eijnden